December 24, 2010

berkenan di hati

hello guys. wah tengok tajuk cam nak cerita pasal secret admire (SA) tapi tajuk je sebenarnya. hehe (jangan marah guys) :p. actually tadi kan cik marlia da janji nak gosip cerita pasal mat parkistan kan. kena laa tunaikan janji kan. kesian akak-akak tu da tunggu. hehe. kidding jer guys. 

haaa ape yang cik marlia nak cerita sebenarnya ni?? cik marlia da terkenan kat mat parkistan ker?? hoho tidak laa begitu.kesian jejaka-jejaka kat malaysia ni. cam xcukup elok jer nak pi cari yang nun jauh di sana. yer dakkkk :)

sebenanrnya cik marlia curious jer. kenapa yer?? haaa tadi kan cik marlia pegi pasar khamis tu. you guys taw majority orang yang datang memborong kat situ ialah orang parkistan (jangan tertipu,ada jugak orang tempatan). erm cik marlia dengan nerd nyer tanya sama itu incik ayah "ayah ayah, depa buat apa mai cni" padahal da depan mata depa duk borong barang kan. hahaha. "hang xnampak ka depa buat apa?? ka nak pi tambah mata lagi sepasang" eyh incik ayah xde laaa jawab begitu. memandangkan incik ayah sedia maklum ngan sifat anak dara nya yang lebih teruk dari katak bawah tempurung ni maka.... cewaahhhh incik ayah menjawab dengan steady nya, depa duk jual rumah ke rumah dengan mark up harga yang lebih tinggi dan......boleh hutang you. awwww bahagia baia-baia (ske ati je kan) ni berniaga yer. :)

haaa jaga-jaga incik ayah. anak daramu nak lontarkan lagi satu soalan 4flat. hehe :D. apakah dya anakanda ku (ouh ayah aku xde laaa berbahasa sampai camtu kan) bertanya lagi cik marlia, depa mai sini pakai passport apa??eyh btol ker soalan tu??maksud nya apa yang membolehkan mereka berlama-lamaan di sini siap boleh meniaga bagai. depa punya kereta kalah rakyat malaysia you. xlaa kata depa punya kereta paling mahai, tapi depa duk sini berniaga sampai mampu beli keta. weh, jiran aku ni pun ada yang xde kereta taw. emo sekejap :p. ayah relax jer jawab pakai pas lawatan or pas pelajar kot. aiseyh salah guna betol depa ni. pastu sedap duk meniaga kat sini mark up harga tinggi-tingi yer dakkkk :)

aku terkedu je tengok depa beli berkodi-kodi barang. banyak duet noh depa tuh. hehe :). incik ayah senyum jer melihat telatah anak dara dye yang seolah-olah baru melihat dunia. muahahaha. tu laaa cik marlia ni suka sangat memerap dalam bilik kan. da jakun. (eyh bukan jakun ok) xnak mengaku laa tuh. just curious :)

tu je pun nak membebel. hehehe :D

*cheers from cik marlia*

2 comments:

Myaby said...

mat pakistan kt sini pandai cari duet. sume bukak kedai kain. ngeh ngeh

~marlia maya~ said...

tu laaa. pandai dyeowang guna pluang yang ada..hehe :)