February 27, 2011

salah siapa

hello guys. hari ahad baru la lega sikit. this is the only day yang cik marlia free. xde klas. kecuali ada kelas ganti.uhukzzzz :( see betapa sibuk nyer cik marlia. kelas kelas n kelas. da beberapa hari ni cik marlia rasa xsenang hati.muram suram. no mood. haihhhh. cik marlia ni sensitif sangat pun yer. yes you guys boleh salahkan cik marlia. but i don't know what is actually happen to me. sebenarnya susah lagi nak kenal diri sendiri berbanding kenal diri orang lain.

cik marlia rasa serba xkena. mungkin ini dinamakan tahap STRESS kot. banyak assignment menunggu tapi satu ape pun cik marlia xbuat agy. online pun jarang. kadang kadang tu bukak laptop dan hanya  sekadar merenung wall paper gambar abg sapiq rahim. ermmmm kemusykilan sikit kat situ.

cik marlia dapat rasa perubahan diri cik marlia. minat terhadap percakapan semakin berkurang. selesa memendam perasaan yang terbuku di hati. diluah takut xdidengari or takut menyusahkan malah merimaskan. maka lebih baik perasaan itu disimpan pekasam dalam hati ni. xtaw siapa yang berubah dan mengapa berubah. mungkin ni tanda kedewasaan kot. cik marlia cuba nak jadi positif tapi kadang kadang ternegatif jugak.

yer cik marlia sangat sedar akan hakikat itu. sampai bila marlia ko nak macam ni. kalau camni punya perangai sampai bila ko xkan rasa bahagia. kenapa saya xjadi cam orang lain. cool saja. xde ape yang boleh mengganggu gugat pemikiran. yer penyakit ini kadang kadang datang namun kadang kadang tu laaa yang menyeksakan. rasa kehilangan namun tidak mahu dikata terlalu emosi dan sensitif. maka didiamkan saja. mungkin juga cik marlia terlalu prihatin dan teliti sehingga hal semudah dan sekecik itu ingin dijadikan isu.

entah ape yang difikirkan. cik marlia makin tidak memahami diri sendiri. kehidupan itu rumit bila cik marlia menjadikan nyer rumit. ambil laa sebanyak mana masa yang diri ini perlukan. muhasabah diri. berfikir secara matang dan jangan la mengikut emosi kerana emosi itu kadang kadang memakan diri. jadi laa rasional dalam membuat sesuatu. jangan mudah menyerah kalah sebelum berjuang. fikir sedalam dalamnya dan impak yang bakal diterima. awak da cukup matang untuk berfikir. maka ambil masa tenangkan fikiran. buka luas luas pandangan supaya tumpuan awak bukan hanya di situ.

No comments: