December 21, 2010

kisah cinta xsudah

haaaa another entry untuk hari ini. bukan ape saja berkongsi cerita yer daakk?? aku bukan lah doktor cinta malah phsycologist, tapi mungkin cara aku menenangkan rakan-rakan membuatkan mereka selesa bercerita ngan aku. ok kemungkinan yer guys tidak semestinya betol (xyah perasan lebih cik marlia) :p

sedang berchatting ngan si abang, tiba-tiba, bunyi chat fb (yang baru gitu) berdeting-deting meloncat-loncat tidak sabar menunggu balasan (ok itu tipu). wah famous nya cik marlia. ada plak orang teringin tegur. wakakaka. sedih nya statement (geli dengar) :p

cik bestfriend datang meluahkan perasaan. kasihan. begini lah lumrah bercinta. ada saja yang tidak kena. ermm cik bestfriend tidak habis-habis menyalah kan diri. satu persoalan. cemburu itu salahkah?? bagi aku tidak la salah sekiranya kena pada tempat nya yer daakkkk (ceyh bercakap alaaa pro gitu) hehe aku xde laaa hebat. da resign awal-awal lagi. wakakaka. tidak gemar menyerabotkan diri yang memang sedia ada serabot (bak kata budak rumah cik marlia) ala-ala perempuan kat tanjung rambutan da aku tengok ko ni. haaa ambek ko sebiji. denggggg.

maka cik marlia hanya mampu menenangkan cik bestfriend dengan menjadi pendengar setia. cik marlia tidak laaa seorang biased yang hanya meletakkan kesalahan ke atas lelaki saja, kadang-kadang kaum hawa sendiri ada silap nya. just give and take guys. kalau da rasa xmampu untuk terus give and take maka lebih baik single yer dakkkk. boleh join cik marlia kat kelab single (ewahhhh sejak bila pulak ko wujudkan kelab) :D dalam mimpi agak nya :)

biasa laaa hubungan cinta mana yang sentiasa bahagia memanjang. adakala nya mesti wujud nya perselisihan faham. tapi kena laa pandai-pandai handle masalah agar tidak membebankan. betol tak?? cik marlia pun tak tahu kesahihan nya sekadar memberi pendapat. sudah menjadi trend zaman kini untuk bercinta terlebih dulu bukan lagi seperti era dulu yang ditetapkan jodoh oleh ibu bapa. kalau dilakukan pada zaman skang dikatakan parents konservatif plak kan. hehehe :) (cewaaahhhh cik marlia ni) aku ke yang cakap camtu?? teeetttt. tidak, itu hanya pendapat :)

yang penting, one advice for all my friends. bercinta bercinta juga tapi jangan lupa tugas utama kita. jangan sampai terabai pelajaran (agama memang diletakkan tangga teratas). ni common things laaa bukan saja berlaku pada orang lain malah diri sendiri (eyh terkena jugak ko cik marlia) ok ni ape yang aku perasan laaa and perkara ni pernah diberitahu oleh cikgu aku dulu. tapi ni sekadar kasar nya laaa kot-kot ada yang xbersetuju.

perempuan lebih mudah merosot dari segi akademik apabila ada pakwe, tetapi lelaki lebih menyerlah dan mampu menjadi top scorer apabila memilki kekasih. haaa advantage buat si lelaki.

kenapa boleh jadi cmneh?? sebab da lumrah kaum hawa ni sangat teliti sehingga hal-hal atau isu-isu kecil pun difikirkan. bila da serabot mula laa emosi pastu mood belaja hilang. haaa last-last result pun ke parit (jangan,membebel parents sehari semalam laaa gamaknyer) ececece macam ada pengalaman gitu :). bercakap mengikut pengalaman kan. tapi alhamdulillah bukan mahu bangga diri selama cik marlia sakan bercinta belom pernah result jatuh sampi ke longkang. hehe :)

tapi kaum adam standard memang lifestyle mereka jenis yang xamek port ape yang berlaku. kadang-kadang cik awek merajuk pun mereka wat dunno jer. sampai laaa cik awek yang cari mereka sendiri. haha :) betol x guys. jadi xde ape yang mengganggu konsentrasi mereka dalam pembelajaran. yang menjadikan mereka top scorer ialah sifat ego mereka. aishkkk mana boleh cik awek berada lebih tinggi dari aku. jatuh saham kan. jadi depa duk pulun laaaa plus xde ape yang membebankan fikiran mereka. maka kuar jer result, w0w!!!! top scorer tuh :)

hah you guys mesti pelik kenapa cik marlia dok membebel pasal isu study kan. sebab nyer cik bestfriend mengadu takot study tunggang langgang memandangkan exam lepas telah ter effect disebabkan pergaduhan mereka. dengggggg. risau cik marlia jadi nyer (aikkk cam parents plak risau anak xblaja sungguh-sungguh) haha.

*so kawan-kawan yang disayangi cik marlia xnak laaa cakap bercinta ni xbagus (sebab dulu pun cik marlia join club korang) hahaha. tapi jangan sampai pelajaran terabai yer* cheers dari cik marlia :D

6 comments:

Syafiq Rosli said...

isk2..bahaya cm ni kan..

~marlia maya~ said...

ape yang bhya nyer incik syafiq??? :D
sbb plajaran terabai eyh..hihi :)

Wan Gerrard said...

hmm nice..
tp Gerrard kdg2 ganggu gak stdy, so ambil keputusan elakkan gf ni

boleh caye ke? =P

~marlia maya~ said...

hahaha~terpulang pada dri masing2~tp rasa nyer msti ad effect jgk even cket kan kan kan??

hehehe :)

Cik Jannah said...

bahaya jugak kan kalau sampai effect study.. :(

~marlia maya~ said...

yer btol tu cik jannah~ :)