October 08, 2011

halusinasi

hello guys. disebabkan tahap kebosanan yang hampir maksima, cik marlia ada plan nak baca novel. padahal proposal FYP sentiasa menunggu. ohhhh tibe tibe hilang ingatan tentang perkara itu. okkkk back to the point, cik marlia teringat satu fakta, nasihat dari puan mama berkenaan novel :)

nak baca lagi sekali :D

nak taw?? tak nak cite. wekk wekk wekk. okkk itu petanda kanak kanak ribena. tak taw la you guys already know ke kan, mengikut seorang pakar psikiatri, novel tak bagus untuk dijadikan bahan bacaan sebab nyer potensi untuk kita berhalusinasi akan meningkat secara mendadak. 

alaaa imaginasi gitu. hah da baca novel indah indah sweet sweet gitu da duk dalam dunia kita sendiri. so, halusinasi ni tergolong dalam masalah psikiatri taw. so sapa sape yang rasa korang selalu berhalusinasi ni, sila laaa dapatkan rawatan dalam kadar segera takot takot melarat. 

jangan takot persepsi orang luar bila kita jumpa pakar psikiatri. sebab masyarakat kita ni terlalu berpegang, kalau gi jumpe pakar psikiatri je mesti GILA. psikiatri ni banyak cabangnyer. insomnia dan depression pun salah satu cabangnya. 

cont..

cik marlia tegaskan kat puan mama alaaaa tak kan tak boleh langsung nak baca novel. sometimes adik boring sangat sampai tak taw nak buat ape ma. 

and then cam teruk sangat la kan kalau sampai xboleh baca. kesian kat penulis penulis novel tuh, sape yang nak bace cerita mereka. and sape yang nak lariskan jualan publisher tu ye dakkkk. 

puan mama explain lagi, boleh baca novel but rarely. tak boleh sampai hari hari mesti baca novel sampai tergendala segala aktiviti harian. tapi ade ke orang camni. mungkin ada, sebab tu pakar psikiatri tu begitu tegaskan. 

so, kesudahannyer?? heeee ^^ boleh baca novel tapi jangan laa terlalu taksub sehingga menganggu gugat kehidupan kita seharian.

so, cheers guys :D

2 comments:

QooL said...

kenapa deactivate fb?

~marlia maya~ said...

it seems that t0o many conflict came up..