June 28, 2011

RAGUT!!!! ibarat satu pekerjaan tetap

hello guys. arini rajin lak nak hapdate kan. xde laaa dapat idea pun pas dengar HOT FM am krew. pastu baca laaa paper METRO yang pasal kes ragut depan rumah tu. pastu am krew cam tanya pendapat keprihatinan rakyat terhadap isu tuh kan.

so cik marlia tergerak hati nak borak pasal isu tuh. rasanya kalau nak cakap pasal keprihatinan tu rasanya ada lagi rakyat yang masih prihatin. cuma biasa laaaa pasal satu dua yang agak kurang prihatin kita da rasa rakyat xsensitive pasal isu ni. 

cik marlia cuma nampak ragut ni da jadi macam pekerjaan tetap plak untuk golongan golongan peragut ni. hei ko xda keje lain sangat ke. mana laaa larinya perasaan perikemanusiaan mereka ni. kot yer pun desperate banyak lagi taw cara nak dapatkan sumber tuh, haihhhh kan xpasal pasal cik marlia da emo. hahaha. 

golongan mereka ni kan, mesti golongan kamikaze, kalau kena kat ahli family sendiri pun da heran. xluak. xberbekas pun kat hati. berani mati laaa katakan. haihhhhh. mengeluh cik marlia bila tengok ape yang terjadi sekarang ni. tembak sorang bagi jalan baru taw. daripada menyusahkan orang lain kan. hahaha. cruel betol cik marlia. wakakaka (gelak evil)

bahaya sekarang ni, kat mana mana jer kita pi ada ancaman ragut. air yang ditenang jangan disangka tiada buaya. haaaa kuar da madah madah cik marlia. maksud cik marlia tempat nampak cam selamat jer, tapi sekelip mata zasssssss da kena ragut. haaaa jadi hati hati laaaa wahai kaum hawa.

tapi kan.. kenapa orang ragut kaum hawa jer? ada jer kaum adam yang bawa dwet beribu-ribu dalam poket. erm adakah disebabkan kaum hawa ni kaum yang lemah? maksudnya peragut peragut ni semua xgagah mana laaa. setakat serang kaum hawa. boleh laaaa la wei. tapi ni tanda tanya cik marlia skang. sila sila komen. heeeeee

cheers guys :D

2 comments:

Anif Abdullah said...

peragut mmg kalau dapat,belasah ckup2..

~marlia maya~ said...

anif abdullah : tawu xpe..memang betol mengguna pkai peluang yg ada :)