February 10, 2011

popeye the sailorman~w0ot wo0t~ versi 1

hello guys. been few days xhapdate. cik maya baru turun kapal on tuesday kat lumut. sampai arau around 11malam camtu. so take a day that is yesterday nak settle down baju baju semua. 

so camner pengalaman belayar?? w0w!!! besh sangat sangat. i don't know how to describe but if you guys ada kesempatan untuk merasa, pengalaman ni sangat laa berharga. (tapi maybe for those yang minat aktivit yang challenging laaa )

so alhamdulillah sign off kapal without any handicapped eventhough laut agk bergelora during hari hari terahir tuh. mabuk darat pun xda. masih mampu stand still :)

kami mulakan perjalanan at around 9 or 10 a.m. pastu berhenti kat r&r gurun to have breakfast n berhenti kat tesco penang menghormati semayang jumaat :) kami sampai jeti pulau jerejak at around 2 p.m. then dibawa naik ke kk senangin 2. 



dr jeti ke kapal kena laa naik bot :)

ni laa kk senangin 2 :)

kami diberi masa nak settle down to be familiar with the ship. solat n fit urself in the cabin sebab cabin tu only fit for 8 person but kami diminta untuk masuk 11 persons. so agak cramp but we manage to handle it. 

crew cabin :)

around 3 we have a welcoming session with all crews and the captain (macho gitu ) :) then aktiviti bebas until 9 p.m for the briefing of activities for 5days onboard :)

incik kapten :)


so sempat laa cik marlia snap sana sini kan. kapal start bergerak on 4p.m. wah angin membelai wajah gitu. berangan ala ala titanic laaa gamaknyer :)



sharp at 9p.m kami berkumpul kat deck untuk briefing aktiviti. so suprise that day is one of the crew's birthday. pak lah the engineer of the ship :) (merangkap ayah cik marlia sepanjang sailing ni) :D dapat laaa makan kek atas kapal :) malam tu kami berlabuh kat teluk tempoyak, area penang gak.

happy birthday yg ke-54 ayah :)

pak lah the engineer :)

kami :)

malam 1st cik marlia kena duty jaga kapal at 4am until 6a.m.
memang seronok perasaan tuh. hoh0 sejuk jangan kata laaa kan. sampai ke tulang rasa :)

so 1st day and 1st night d0ne :)

cheers from cik marlia :D