December 25, 2010

merapu ikan kerapu

hye guys. dok sibuk layan contest sampai xde masa nak update blog yer dakkk. alaaa xda apa yang menarek berlaku untuk cik marlia dalam dua hari ni. cuma agak sibuk preparing barang nak bawak balik nanti. takot-takot terlepas pandang. kalau tertinggal alamatnya dengar laaa bebelan inicik ayah seminggu tuh :D.

semalam cik marlia gi wat spek mata baru. sebab cuak masa kat kl aritu cek mata orang kedai tu kata power cik marlia da naik dari 5o0++ ker 600++ (jangan terkejut) hahaha. teruk kan. bak kata kak long cik marlia "ko ni da stok-stok mata buta da ni" aishkkkk saba je la. 

tapi xla buat kat kl tu sebab da ada satu kedai kat sini yang cik marlia memang selalu kunjung nak buat spek. plus senang kan record semua da ada kat situ. cik marlia buat recheck mata, tapiiiiiiii bila tanya power saya naek banyak x kak?? akak tu jawab "eyh xde laaa, nek 25 jer ni" hah!! pastu cerita laa kat dye pasal check mata kat kl. dye kate uishkkkk jaoh sangat beza nyer tuh. xkn sampai camtu laa. denggggg. 

so apa faedah nya pakcik tu cakap camtu??ermmmm mungkin dye nak cik marlia tukar spek kat kedai dye kotttt..hehehe :) andaian jer tuh. aishkkk pakcik jangan buat camtu. bahaya untuk mata saya :)

hehehe.so nak cerita tu jer :). cik marlia nak siap-siap ni kak long tersayang nak belanja cik marlia beg gy kuliah satu. ngade-ngade kan, gy kuliah pun nak berbeg-beg. dengki laa adik angkat cik marlia tu baru darjah dua da pakai beg semahal 10o++. aishkkkkk cik marlia nak jugakkkk (sambil hentak-hentak kaki) :p

so cheers from cik marlia :D

No comments: